KP-elektro

KP elektro > Nezařazené > Radiofrekvenční RF systém – Popis

Radiofrekvenční RF systém – Popis

03. 02. 2011
Pro snadné rozšíření stávajících instalací a zvýšení komfortu uživatelů vyvinula společnost EATON v rámci inteligentních systémů řízení elektroinstalací budov nový radiofrekvenční (RF) systém Xcomfort.

Hlavní výhodou je flexibilita

Je ideálním řešením pro prostředí, kde z bezpečnostních důvodů nelze použít síťové napětí (sauny, koupelny atp.). Flexibilní umístění vypínačů nebo dálkové ovládání ocení zejména osoby se sníženou pohyblivostí. Systém podstatně zjednodušuje řízení osvětlení, ovládání žaluzií a vytápění v budovách při minimálních anebo žádných požadavcích na změnu kabeláže.

Složení systému

Základními díly radiofrekvenčního systému Xcomfort jsou řídicí jednotky: spínací, roletová a stmívací, umístěné po budově zpravidla v instalační krabici v místě připojení daného spotřebiče. Hlavní prvky systému si můžete prohlédnout v části katalogu od výrobce (formát PDF, velikost 3,7 MB). Pro komunikaci mezi prvky systém využívá RF signálu. Tlačítka a dálkové ovladače jsou napájené z baterií a proto je lze nainstalovat podle potřeby – umístit na stěnu, nalepit na sklo nebo např. na konferenční stolek. Systém se poté naprogramuje podle potřeb uživatele.

Automatický program a druhy dálkového ovládání

Tuto inteligentní elektroinstalaci můžete potom ovládat buď pouze přes tlačítka a dálkové ovladače nebo systém doplnit o řídící jednotky ROOM MANAGER a HOME MANAGER. Dále jej lze ovládat přes GSM modem, přes internetový prohlížeč nebo přes satelitní přijímač.

Chcete zpřesnit představu?

Podrobnější informace Vám rádi poskytneme na naší kontaktní adrese.